кадър: bgonair.bgКакво се крие зад броя на новозаразени от коронавирус. В

...
кадър: bgonair.bgКакво се крие зад броя на новозаразени от коронавирус. В
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Около 8-9% от тези, които са установени като заразени, ще влязат в болница

кадър: bgonair.bg

Какво се крие зад броя на новозаразени от ковид. В последните два дни техният брой е над 4000 за денонощие.

Трябва да насочим вниманието си не толкоз върху следствията, като влизането в болница, а към съответната ни реакция към цялото общество - това са обучителни послания към хората за носенето на маски и физическото разграничаване. Целта е да се забави разпространяването на ковид, тъй като в случай че не забавим скоростта, болничните кревати все няма да стигат.

Това сподели в студиото на  пулмологът доктор Александър Симидчиев в коментара си за втората вълна на пандемията и за това по какъв начин да се предпазим.

" На второ място, би трябвало да създадем медицински триаж - това е избор на кого да помогнем в изискванията на стеснен запас. Хората, които са нискорискови, ще би трябвало да изчакат, а хората, които са високорискови, ще имат малко повече преимущество, с цел да съхраним по-голяма част от нашето общество ", изясни медикът.

Около 8-9% от тези, които са открити като инфектирани, ще влязат в болница, а от тях към 6-7% ще попаднат в интензивни отделения, изясни доктор Симидчиев и добави:

" Затова този запас би трябвало да бъде обособен и дейно комплициран там. Това, което би трябвало да знаем, е по какъв начин да подхождаме към нискорисковите, тъй като те не трябва да задръстват системата. Трябва да имаме доста ясни правила и хората да знаят по кое време да не търсят помощ ".

Според него хора няма потребност да търсят здравна помощ, " когато имат нискостепенна температура, когато нямат други недоволства, когато кашлицата е повърхностна и не се задълбочава, когато няма усложнения в дишането, а наподобява като лека простуда и има по-разкършено тяло ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР